După ce ani la rând a fost lăsată în degradare, Perla litoralului românesc a ajuns năpădita de buruieni și de rugină.  Momentul renașterii a fost atunci când omul de afaceri de origine libaneză și-a asumat răspunderea. În 2016 acesta a achiziționat  de la Josef Goschy Complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic cu gândul să îi readucă grandoarea de altădată.

“Povestea mea legată de complexul din Olimp are trei decenii. Pe vremea când eram student la medicină, am purtat în sufletul meu, respectul şi admiraţia pentru acest minunat complex şi niciodată nu m-am gândit că aş putea deveni proprietarul.  Voi încerca să reîntorc istoria, punând din nou coroana pe fruntea litorarului românesc şi acest complex va redeveni ceea ce a fost  sau chiar mai mult. Numai prin investiţie putem repune România pe harta turismului mondial. Să avem încredere în România şi cultura de a gândi pozitiv. În mod special, îi mulțumesc României, care nu doar m-a găzduit și mi-a dat șansa de a-mi exprima și de a realiza o mare parte din visurile mele”, este o parte din mesajul postat de Murad pe contul său de Facebook, în 2016.

Așadar, refacerea celui mai ambițios proiectul de pe litoralul Marii Negre a pornit într-un mod extrem de optimist. La puțin timp după semnarea actelor, Mohammad Murad declara pentru Ziarul Financiar că :  “Renovăm integral cu 15 milioane de euro complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Neptun/Olimp, îl aducem la 4 stele. Va fi un complex foarte frumos. Estimăm că în primul an de funcționare să atragem 100.000 de turiști. “

Pe de altă parte de atunci și până în momentul începerii lucrărilor de renovare au fost multe obstacole și opreliști. Ba mai mult, omul de afaceri preciza că investiția, fie ea și de milioane de euro, nu va putea fi suficientă pentru ca Olimpul să renască din propria cenușă. Știm cu toții că stațiunea este într-o continuă degradare și că este nevoie de o reabilitare generală, pornind de la simpla asfaltare a drumurilor, până la promovarea zonei ca atare.

În acest moment datele arată că stațiunea Olimp are o capacitate de 8.500 de locuri de cazare, în special în hoteluri de 2 și 3 stele. Iar asta ne duce clar cu gândul la faptul că e nevoie de o revitalizarea clară a zonei. În urmă cu 2 ani, Mohammad Murad transmitea că are nevoie de sprjinul autorităților pentru a-și duce la bun sfârșit planurile de investiții.

„La Olimp m-aș bucură să fie un proiect în care să avem un parteneriat cu autoritățile, toată lumea să se implice cu adevărat. Eu nu vreau profit, să spun sincer, pot să și donez profitul de acolo. Dar e păcat că o staține întreagă să rămână în paragină pentru că noi nu am fost în stare să facem ceva. Alții fac stațiuni întregi în câțiva ani! Nu îmi place să mă vait, dar e nevoie de implicarea tuturor”.

Omul de afaceri Mohammad Murad a continuat investițiile în Olimp și a cumpărat hotelul Craiova cu 1,6 milioane de euro. Acest hotel se va încadra într-un nou complex, împreună cu Amfiteatru-Belvedere-Panoramic dar și cu hotelul Majestic Olimp. Hotelul Craiova are acum două stele, iar cele două corpuri de clădire însumează 163 de camere, la doar 75 de metri distanță de plajă. Toate aceste hoteluri se vor uni într-un resort care urmează să fie cel mai mare din sudul litoralului, pe un teren de 85.000 de metri pătrați

Mohammad Murad deține aproape 4.000 de locuri de cazare pe litoral, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun.