Lucrările de modernizare a complexului Amfiteatru-Belvedere-Panoramic, achiziționat de omul de afaceri Mohammad Murad în 2016 de la Josef Goschy, vor fi încheiate vara aceasta, după multă muncă și o investiție de circa 15 milioane de euro, printre cele mai mari de pe litoralul românesc.

În acest moment se muncește la foc continuu pe șantierul din Olimp, pentru ca în final, totul să arate impecabil. S-a pornit pe acest drum cu o singură dorință. Aceea de a păstra identitatea originală a complexului, însă de a-i oferi în același timp un aer modern care să alinieze aceste hoteluri la nivelul celor mai importante lanțuri  internaționale.

Complexul hotelier va prezenta servicii de înaltă calitate, prin punerea la dispoziția turiștilor a 3 unități alimentare de bază, asta însemnând câte un restaurant pentru fiecare hotel în parte și servicii conexe legate de zona publică – spații comerciale, exchange și alte servicii. De asemenea, printre facilitățile pe care complexul hotelier le va avea în final putem aminti prezența a patru piscine, două pentru adulți și două pentru copii, două baruri pe plajă, numeroase locuri de loisir în zona de plajă , de tip șezlong, lounge sau leagăn, locuri de joacă pentru copii , incluzând tobogane specifice parcurilor acvatice, spații pentru fitness în aer liber și alte activități fizice.

Aspectele care au făcut ca încadrarea acestui minunat complex să fie aceea de 4 stele, se referă în mod general la caracteristicile legate de construcție. Discutăm despre numărul și dimensiunea camerelor, a coridoarelor dar și a altor spații precum  spații comerciale sau parcaje. La fel de mult a contat și nivelul și calitatea dotărilor. Iar aici amintim instalații și aparatură tehnică, mobilier sau lenjerie și bineînțeles calitatea serviciilor obligatorii asigurate turiștilor, precum și gama de servicii suplimentare oferite oaspeților noștri.

Este adevărat că au existat și anumite aspecte care nu au putut fi alterate, asta pentru că discutăm despre nevoia de respectare a valorilor istorice, arhitecturale și culturale ale acestui complex. Chiar și așa, pastrând structura iconică a complexului, vor fi introduse elemente care să ne ducă cu gândul la atmosfera clasică romantică franceză, prin folosirea adaosurilor de fier forjat, multe zone verzi, totul pentru a da naștere unui aer prietenos care să ofere initimitate oasteților.

Revenind la lucrările care fac posibilă renașterea Complexului Amfiteatru-Belvedere-Panoramic, menționăm faptul că pereții vor fi prevăzuți cu finisaje interioare din materiale estetice și de bună calitate, cum sunt plăcile ceramice sau elementele de piatră și agregate ale acestora, iar pardoselile vor fi reci, realizate din plăci ceramice, marmura sau alte materiale asemănătoare.

Referitor la instalațiile electrice și electronice, toate acestea vor fi refacute de la zero, iar complexul hotelier va avea în dotarea sa, pe lângă instalații electrice de iluminat, cum ar fi candelabre, lustre, aplice, lampadare, lămpi de birou, prize și întrerupătoare, instalații electrice de avertizare vizuală și auditivă pentru servicii și urgențe, instalații pentru aparatură radio și TV, instalație automată de trezire și instalație telefon.

Investiția în acest complex, care, împreună cu Hotelul Craiova și Majestic Olimp, va avea 1.200 de camere ce vor cumula 3.000 de locuri de cazare, se va ridica la 40 de milioane de euro, incluzând și costurile de achiziționare a hotelurilor.

Așadar , fără discuție renașterea Perlei Litoralului Românesc va insemna un plus enorm pentru turismul românesc de la malul Mării Negre, ținând cont de amploarea proiectului dar și de istoria acestor hoteluri. Nu putem însă să nu aducem în discuție nevoia acerbă de dezvoltare care domnește peste Sudul litoralului. Așa cum însuși omul de afaceri Mohammad Murad spunea, investiția, fie ea și de milioane de euro, nu va putea fi suficientă pentru ca Olimpul să renască din propria cenușă. Știm cu toții că stațiunea este într-o continuă degradare și că este nevoie de o reabilitare generală, pornind de la simpla asfaltare a drumurilor, până la promovarea zonei ca atare.