Suntem 9 naționalități aici la Olimp și cu toate astea, toți vorbim aceeași limbă. În timp, poate ne veți cunoaște pe o parte dintre noi, însă până atunci vrem să vă povestim una, alta. 

Ne unesc multe lucruri aici la malul mării. Istoria locului, colegii de echipă, frumusețea Mării Negre, dorința de a arăta tuturor rezultatul muncii noastre, la finalul proiectului și poate cel mai important, încrederea unui lider.

Istoria ne învață că întotdeauna un lider este în vârful plutonului, insuflând inspirație, încredere și putere oamenilor săi. Asta simțim noi aici, la Olimp și pentru asta întreaga echipă dorește să-i mulțumească domnului Murad, omul care este lângă noi la muncă, pe șantier, aproape non-stop.  Acest om pe care noi îl vedem uneori chiar și murdar de var în genunchi, deși mulți s-ar aștepta să-l găsească undeva într-un birou confortabil, dând indicații prețioase prin telefon.

Suntem de aproape 6 luni aici și trebuie să recunoaștem că nu am simțit cum a trecut timpul. Aici la Olimp ești ușor detașat de lumea agitată, de cotidianul urban de zi cu zi. Treaba începe în forță în zori și se termină seara. Viața este mai simplă aici, din multe puncte de vedere și asta pare că ne face bine. Avem un scop bine definit, un lider puternic, soarele primăverii și puterea născută din munca în echipă.  Este adevărat, mulți dintre noi avem familii și prieteni în țările noastre îndepărtate și le simțim lipsa, dar până la urmă tot ce facem , facem inclusiv pentru cei dragi ai noștri. Ne-am creat o a doua familie aici pe șantier și poate de aceea lucrurile merg atât de bine.  Moldoveni, olteni, ardeleni și expați din alte colțuri ale lumii, toți suntem uniți în povestea asta, pe toți ne leagă dragostea pentru ceea ce facem. Adică cel mai important proiect de pe litoralul românesc, la momentul actual, semnat Phoenicia.

Știm că trăim vremuri ciudate, dar suntem încrezători că unitatea, disciplina, respectul și umanitatea ne vor face pe toți mai puternici în această perioadă.

 Iar în final, să nu uităm : “Mâine este aproape dacă ai răbdare”.