Numărăm nu doar zilele, dar și realizările. Am pus pe pauză, pentru moment, bormașinele și macaralele, ca să facem niște totaluri. Nouă ne plac rezultatele. Arată bine în statistici și ne oferă încrederea că până la mult așteptata panglică cu textul Finish au rămas doar câțiva metri. Pregătește-ți costumul de baie. Vara e chiar aproape.

Așadar, ce am făcut până acum?
Realizările noastre sunt multe și frumoase: 45% din lucrări sunt finalizate, iar asta înseamnă că tot ce a fost mai greu – a rămas în iarnă. Mai exact: 

  • am reabilitat două piscine vechi și am păstrat stilul proiectului inițial
  • am reabilitat pereții, prin fixare definitivă și solidizare pe contur a profilelor metalice
  • am pregătit totul pentru montarea geamurilor și a ușilor noi

Pentru instalația electrică și infrastructura instalației sanitare am folosit deja câțiva kilometri buni de cabluri și țevi. La exterior, lucrăm deja la finisaje și pe unele terase montăm gresia și plăcile de marmură.

Acum, ne bucurăm de primăvară, căci ea ne aduce vreme mai bună, vânt mai blând și apă mai liniștită. Iar asta înseamnă condiții prielnice pentru muncă și, respectiv, mai mult spor, mai mult suflet, curaj și… lucrări finalizate către începutul sezonului estival 2020. Îl simți cum se apropie, nu?

De ce ne dorim să reabilităm Complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic cât mai rapid:
– pentru că se află chiar în inima uneia dintre cele mai populare stațiuni – Olimp
– pentru că e hotelul în care și-au savurat vacanțele părinții și bunicii noștri
– pentru că nu vrem să distrugem, ci să reușim să readucem la viață ceea ce ne-a fost atât de firesc lăsat moștenire nouă, generației 2020
– pentru că vrem ca fiecare român să se bucure de frumusețea Mării Negre aici, acasă


Din 2017 și până azi… De ce durează atât de mult?
Un astfel de proiect de modernizare e o adevărată provocare pentru orice antreprenor. Poate, de aceea, și-a așteptat atât de mult momentul său și proprietarul potrivit. Jumătate din proiect finalizat în aproape 3 ani ne arată nouă tuturor cât de dedicat este titularul proiectului, Mohammad Murad. Lui nu i-a fost frică să rescrie istoria și arhitectura Olimpului, să aducă un suflu nou în stațiunea preferată ani de zile de români. El a demonstrat că în orice proiect de suflet  trebuie să fii atent la detalii:
– să nu dezamăgești așteptările generațiilor loiale de turiști
– să atragi generații noi
– să-ți susții planurile prin acțiuni concrete

Ne încadrăm perfect în planul de construcții stabilit atunci, în 2017. Am analizat toate riscurile și posibilele investiții suplimentare, și ne ținem de cuvânt. Avem echipe de muncitori calificați și profesioniști. Avem resurse, încredere și dorință arzătoare de a intra în sezonul estival bine pregătiți.


Hai să numărăm zilele până la redeschidere împreună. Tu cum crezi că va arăta noul Olimp?